Sałata ze szparagami 400 g/ 47 zł
szparagi, młode ziemniaki, nasiona soi, groszek, mięta, kiszona cytryna, dymka, groszek cukrowy, dresing na bazie rukwi wodnej z olejem arachidowym
Asparagus salad
asparaguses, new potatoes, soybean seeds, peas, mint, preserved lemon, spring onion, sugar peas, watercress and peanut dressing
Sałata z kaczką sous vide 500 g/ 47 zł
sałata, pierś z kaczki, wiśnie w żelu, rzodkiewka, młode buraki, ser podpuszczkowy z Suwalszczyzny, dresing z czerwonej porzeczki
Sous vide duck salad
lettuce, duck breast, cherries in gel, radish, new beets, Suwalski rennet cheese, red currant dressing
Dorsz sous vide180 g/ 250 g/ 62 zł
biały sos pieprzowy, mus z groszku, konfitowane pomidorki w maśle, sos na bazie białego wina i masła, brukiew, zielone jabłko
Sous vide cod
white pepper sauce, pea mousse, butter and cherry tomato confit, white wine and butter sauce, Swedish turnip, green apple
Pierś z kaczki180 g/ 200 g/ 69 zł
karmelizowany zielony groszek cukrowy i groszek zielony, puree ziemniaczane z palonym sianem, żel z czerwonej porzeczki, sos porzeczkowy
Duck breast
caramelized snow peas and green peas, mini leek, potato puree and burnt hay, red currant jelly, currant sauce
Kurczak w szparagach 200 g/ 150 g/ 150 g/ 55 zł
pierś z kurczaka, zielone szparagi, sos z orzecha włoskiego, ptyś ziemniaczany
Chicken and asparagus
chicken breast, green asparagus, walnut sauce, potato puff
Królik z warzywami 250 g/ 150 g/ 50 g/ 59 zł
skoki z królika w sosie winno-maślanym, karmelizowane fioletowe marchewki z groszkiem, ptyś ziemniaczany
Rabbit and vegetables
rabbit legs with wine and butter sauce, caramelized purple carrots with peas, potato puff
Rib Eye stek z antrykotu 300 g/ 120 g/ 50 g/ 89 zł
antrykot, pieczone miniwarzywa, szparagi, sos z sera dojrzewającego
Rib Eye steak
rib eye steak, roasted baby vegetables, asparaguses, matured cheese sauce
Pierogi z mięsem bażanta posypane płatkami świeżej trufli 400 g/ 52 zł
sos leśny
Pheasant meat filled dumplings sprinkled with fresh truffle petals
forest sauce
Kartacze z wołowiną 400 g/ 60 zł
sos demi-glace z wędzonych kości, kruszonka z boczku i cebuli, szczypior
Kartacz dumplings with beef
smoked bone demi-glace sauce, bacon and onion crumble, chives
Burger z wołowym pastrami 400 g/ 45 zł
mięso wołowe własnej produkcji, kapusta kiszona, jalapeno pikle, cebula prażona, autorski sos, gorący cheddar, frytki
Beef slice burger
beef from our own farm, sauerkraut, pickled jalapenos, roasted onion, original sauce, hot cheddar cheese, French fries