Sałata ze szparagami 400 g/ 47 zł
szparagi, młode ziemniaki, nasiona soi, groszek, mięta, kiszona cytryna, dymka, groszek cukrowy, dresing
na bazie rukwi wodnej z olejem arachidowym
Asparagus salad
asparaguses, new potatoes, soybean seeds, peas, mint, preserved lemon, spring onion, sugar peas, watercress and peanut dressing
Sałata z kaczką sous vide 500 g/ 47 zł
sałata, pierś z kaczki, kiszone truskawki, rzodkiewka, młode buraki, ser podpuszczkowy z Suwalszczyzny, dresing z czerwonej porzeczki
Sous vide duck salad
lettuce, duck breast, pickled strawberries, radish, new beets, Suwalski rennet cheese, red currant dressing
Sałata z grillowaną kukurydzą 400 g/ 47 zł
sałata lodowa, młody ziemniak, kolendra, dymka, rzepa arbuzowa, ciastko pszenne, sos z bazylii tajskiej
i cytryny
Grilled corn salad
ice lettuce, new potatoes, coriander, spring onion, watermelon radish, wheat cookie, Thai basil and lemon sauce
Pithivier – warzywa w cieście 400 g/ 47 zł
duszone pieczarki, ziemniaki, szczypior, por, cukinia, ciasto francuskie, sos z palonego pora, ser emilgrana, róża z buraka
Pithivier – vegetable pastry
stewed champignons, potatoes, chives, leek, courgette, puff pastry, browned butter leek sauce, Emilgrana cheese, beetroot rose
Dorsz sous vide 180 g/ 250 g/ 62 zł
biały sos pieprzowy, mus z groszku, konfitowane pomidorki w maśle, sos na bazie białego wina i masła, brukiew, zielone jabłko
Sous vide cod
white pepper sauce, pea mousse, butter and cherry tomato confit, white wine and butter sauce, Swedish turnip, green apple
Pierś z kaczki 180 g/ 200 g/ 69 zł
karmelizowany zielony groszek cukrowy i groszek zielony, minipor, puree ziemniaczane z palonym sianem, żel z czerwonej porzeczki, sos porzeczkowy
Duck breast
caramelized snow peas and green peas, mini leek, potato puree and burnt hay, red currant jelly, currant sauce
Kurczak w szparagach 200 g/ 150 g/ 150 g/ 55 zł
pierś z kurczaka, zielone szparagi, sos z orzecha włoskiego, ptyś ziemniaczany
Chicken and asparagus
chicken breast, green asparagus, walnut sauce, potato puff
Królik z warzywami 250 g/ 150 g/ 50 g/ 59 zł
skoki z królika w sosie winno-maślanym, karmelizowane fioletowe marchewki z groszkiem, ptyś ziemniaczany
Rabbit and vegetables
rabbit legs with wine and butter sauce, caramelized purple carrots with peas, potato puff
Sezonowany 21 dni stek z antrykotu 300 g/ 120 g/ 50 g/ 89 zł
antrykot, pieczone miniwarzywa, szparagi, sos z sera dojrzewającego
21 day aged rib eye steak
rib eye steak, roasted baby vegetables, asparaguses, matured cheese sauce
Pierogi z mięsem bażanta posypane płatkami świeżej trufli 400 g/ 52 zł
sos leśny
Pheasant meat filled dumplings sprinkled with fresh truffle petals
forest sauce
Pierogi ze szparagami i suwalskim serem podpuszczkowym 400 g/ 47 zł
espuma z palonego masła z szałwią, palone siano
Asparagus and Suwalski rennet cheese pierogis
browned butter and sage espuma, burnt hay
Truflowe kartacze z wołowiną 400 g/ 60 zł
sos demi-glace z wędzonych kości, kruszonka z boczku i cebuli, szczypior, świeża trufla
Truffle kartacz dumplings with beef
smoked bone demi-glace sauce, bacon and onion crumble, chives, fresh truffle
Burger z wołowym pastrami 400 g/ 45 zł
mięso wołowe własnej produkcji, kapusta kiszona, jalapeno pikle, cebula prażona, autorski sos, gorący cheddar, frytki
Beef slice burger
beef from our own farm, sauerkraut, pickled jalapenos, roasted onion, original sauce, hot cheddar cheese, French fries